Van aanrechtboer tot foodproducent

Vorig jaar werd-ie voor het eerst georganiseerd en ook dit jaar zit ik in de vakjury: De Amsterdam Food Pitch. Met deze door de Amsterdamse horecagroothandel De Kweker georganiseerde wedstrijd krijgen microproducenten de kans om professioneel te gaan. Dus doe mee met die thuis geproduceerde ambachtelijke bagel, dumpling of hummus, en win een plekje in het Kweker-schap.

Word professioneel foodproducent!

Word professioneel foodproducent!

De Amsterdam Food Pitch, dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door horecagroothandel De Kweker, is er speciaal voor aanrechtproducenten die dromen van de overstap naar het leven van een serieuze foodproducent. De Kweker biedt ze daarvoor een podium. Voor de winnaar van deze verkiezing ‘Lekkerste Product van 2019’ is er bovendien begeleiding in het opschaalproces van aanrecht naar productiekeuken, een plekje in het groothandelschap en een introductie op de Horecava 2020.

Van brood tot boter

Vorig jaar won het glutenvrije zuurdesembrood van Mama Madina ex aequo met de bake-it-yourself cookies van Petit Gateau. Finalisten waren verder onder meer: samosa’s van Mama Kenia, kaasfondue uit blik van Ray Heistek en beurre de mer van Sebastiaan Knottnerus.

De Jury

Nieuw dit jaar is de samenwerking met warenhuis De Bijenkorf die net als De Kweker haar schappen open zet voor de winnaar. Des te meer reden, dus, om mee te doen. Bovendien wordt jouw product vakkundig beoordeeld door de jury die, naast mijzelf, opnieuw bestaat uit Tjitze van der Dam (chef bij QO Hotel Amsterdam), Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker) en Karin Richter (Mevrouw Hamersma). Nieuw jurylid voor dit jaar is Nancy van Batenburg (hoofdredacteur Culy.nl).

Wat zoeken we?

In eerste instantie zoeken we een product dat is gericht op gebruik in en door de horeca. Een gat in de markt. Een ambachtelijk alternatief voor een industrieel product. Een trendsettend product of ingrediënt. Een oplossing voor typische horeca-problemen zoals het tekort aan koks. Een voor het grote publiek nog onbekend product uit de eetcultuur van één van de ruim 180 nationaliteiten die Amsterdam rijk is. Een… (vul zelf in)

Dat product is wat mij betreft vanzelfsprekend zo duurzaam mogelijk geproduceerd, heeft geen overbodige (plastic) verpakking en is graag ook fair. Maar bovenal zoeken wij: het allerlekkerste product van 2019. Want is de smaak niet goed, houdt alles op.

Deelnemen

Waar wacht je nog op? Stuur je microproduct in voor een macro-effect op de NL foodmarkt. Dat kan tot en met 29 maart 2019.
Meer informatie, deelnemersvoorwaarden en belangrijke data over de Amsterdam Food Pitch vind je hier.

Tekst: © Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2019 | Beeld: © Amsterdam Food Pitch/De Kweker

Lees ook: De smaak van de toekomst.