Look who’s Talkin’ Food®

Mijn naam is Marjan Ippel en ik ben Talkin’ Food®. Dat praten over eten – met name over foodtrends – doe ik tijdens congressen, seminars, foodevents en inspiratiesessies voor profi’s in de foodindustrie en daarbuiten. Al meer dan tien jaar. En altijd strikt op maat gemaakt en 100% onafhankelijk. Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Let’s talk food(trends)! LEES MEER>>>

En dan bedoel ik food in de brede zin van het woord. Want ook al zou je het niet zeggen aan de hoeveelheid kookboeken die verschijnt: food is veel méér dan koken alleen. Net als fashion fungeert food als belangrijk signaal van wat er in de maatschappij aan de hand is. Zijn er veranderingen in de samenleving, cultuur, technologie, economie en/of (geo)politiek, zie je die het eerst af aan wat we aantrekken én wat er op ons bord ligt.

Strikt op maat gemaakt

Over die pioniersfunctie van eten praat ik live voor zowel grote als kleine gezelschappen in de voedselindustrie en daarbuiten. In het Nederlands of in het Engels.
In trendpresentaties, workshops, consults en op foodtours door de trendsteden van nu, signaleer en analyseer ik de huidige en aankomende tendensen in eten en drinken.
Met voorbeelden toon ik aan wat er speelt, van haute cuisine tot streetfood. Van de (super)markt tot de avant-garde. Hier en in de rest van de wereld. Maar ik leg altijd de focus op het specifieke interessegebied van mijn publiek.
Dus niet one-fits-all, maar strikt per klant ambachtelijk op maat gemaakt. In de beste traditie van haute couture en haute cuisine.
Food=Fashion!

Talkin’ Food® schrijft ook

Ik práát niet alleen over eten en trends, schrijven doe ik ook. Hier op Talkin’ Food®, in mijn artikelen voor o.a. ELLE Eten, Entree en diverse vakbladen. In mijn culinaire trendwoordenboek Foodlingobijbel. En in het samen met eetschrijver Ronald de Nijs en art-director Natasha Tastachova uitgegeven experimentele indie foodmagazine My Beautiful Mayonnaise.

Welkom. Marjan Ippel=Talkin’ Food.

‘Dankjewel voor je fantastische trendpresentatie. Je wist de groep ondernemers vanaf het begin tot het allerlaatste eind te boeien. Klasse!‘ – KHN (Koninklijke Horeca Nederland)

‘Marjan Ippel is altijd op zoek naar de nieuwste foodtrends met een geheel eigen stijl, vernieuwend en innovatief! Ze is de culinaire wijsheid die door ervaring wordt verkregen.’ – Pascal Jalhay, Executive Chef R&D Creadome/Executive chef restaurant Bougainville Amsterdam.

‘Marjan weet altijd de juiste toets (of is het nu snaar?) te raken en laat op deskundige, pittige en humoristische wijze haar licht schijnen over de materie. Marjan is eigenzinnig, maar staat altijd open voor feedback. Haar informatie is zeer to the point en deskundig.’ – Marja Tap, eigenaar MVPR.

© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2019 | Beeld: Ming Chao/ Entree Magazine.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Hier zijn mijn contactgegevens.