Friet & Frikandellen: Zo 2016

Van (24/7) Clubs tot luxe friettenten en de make-over van de frikandel: in 2016 zagen we het allemaal gebeuren. Talkin’ Food® presenteert een bescheiden trendjaaroverzicht 2016. Met als bonus: ‘Niet Meer Gespot In 2016’ en ‘Laat Maar In 2017’.

Fish 'n chips, De Gouden Hoek, 020; © Marjan Ippel

Fish ‘n chips, De Gouden Hoek, 020; © Marjan Ippel

– Je restaurant ‘Club’ noemen
– Je bar ‘Club’ noemen
– Je koffie-annex-ontbijtbar ‘Club’ noemen
– Je Club ‘Club’ noemen
– Een 24-uurs Club openen
– Een cold pressed juicery openen
– Een dumplingbar openen
– Een visbar openen
– Een fish ‘n chipsbar openen
Poke serveren
– Poke op een popfestival serveren
– Een pokebar openen
– Een burritobar openen
– Een tacobar/taqueria openen
– Een all-day borrelbar openen
– Een theebar openen
– Een flexitarisch restaurant openen
– Vermouth produceren
– Vermouth schenken
– Een Vermouthbar openen
– Een aperitivobar openen
Frozen alcoholische drinks maken
– Frozen alcoholische drinks uit de slushmachine serveren
– Frozen alcoholische drinks uit de slushmachine op een popfestival serveren
– Kroketfusies met geinige namen lanceren (rooket, anyone?)
– De frikandel een make-over geven
– Als topchef de frikandel een make-over geven
– Als topchef een friettent openen
– Als topchef een pitabar openen
– Ingrediënten inmaken/pekelen/fermenteren/roken/drogen
– Een kookboek maken over ingrediënten inmaken/pekelen/fermenteren/roken/drogen
– Groentes slow roosteren als vlees
– Fruit slow roosteren als vlees
Aquafaba door je gerecht verwerken
– Een rauwe/gerookte/gedroogde eierdooier op je gerecht leggen
– Als zingende BN’er een kookboek maken
– Als sportende BN’er een kookboek maken

Niet Meer Gespot In 2016
– Een G&T-bar openen
– Een Bar & Kitchen openen
– Een conceptstore openen
– Een conceptstore openen met instore koffiebar
– Een tarwegrasbar openen

Laat Maar In 2017
– Een burgerbar openen
– Een bitterbal/kroket met alternatieve vulling lanceren
– Je nieuwe zaak bestempelen als ‘de nieuwste hotspot’
– De nieuwe zaak van je PR-klant bestempelen als ‘de nieuwste hotspot’

© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2016-2017

Lees ook: 2017: All-nighters & Altofoods.