De Nouvelle Fusions Map

Nouvelle fusions zijn culinaire mixes ‘n matches gebaseerd op de verschillende culturen die er binnen een land of gemeenschap bestaan. In Nederland kan¬†dat een spannende mix van Vietnamees en Marokkaans zijn. Of van Turks en Surinaams. Om je eigen nouvelle-fusiondenken op gang te brengen, produceerde keukenboer Kit Stone een overzicht van de drie belangrijkste smaakmakers binnen een bepaalde landskeuken. Om mixend ‘n matchend de zomer door te komen! Denk: Morexican. Hungreek. Of Nepalinam.Spices-World-Full-Petevierkant
De kaart loopt van Hongarije (ui, spek, paprika) tot Pakistan (komijn, koriander, gember). En van West-Afrika (chilipeper, tomaat, pinda) tot Yucatan (pomerans (zure sinaasappel), knoflook en orleaanvrucht). Ook leuk om de overeenkomsten te spotten tussen hemelsbreed duizenden kilometers van elkaar verwijderde keukens die door de geschiedenis wel degelijk met elkaar verbonden zijn.

Met dank aan Finedininglovers voor het attenderen op deze nuttige inspiratiemap die daar in zijn geheel te zien is.