Van ‘Kitchen & Bar’ als achtervoegsel bij de naam van het eet & drink-etablissement, tot een handgemaakte-fietswinkel met instore koffiebarretje: in 2014 zagen we er heel wat van langs komen. Om maar te zwijgen over de met witte kalk volgekalligrafeerde schoolborden bij wijze van menukaart, en de dito etalageramen. Allemaal behoorlijk 2014. Een bescheiden overzicht. (Plus een lijstje Niet Meer Gespot In 2014.)
– Je restaurant ‘Kitchen & Bar’ noemen
– Je bar ‘Academie’ noemen
– Een conceptwinkel openen met instore koffiebar
– Een fietswinkel openen met instore koffiebar
– Een conceptwinkel openen met instore fietsshop, barber en koffiebar
– Een foodhal openen zonder behoorlijke koffie(bar)
– Een foodhal openen
– Grote foodmerken die pop-uppen in kleine (hipster)straatjes
– Een ontbijttent openen
– Moeten reserveren voor een ontbijttent
– Op bar-/restaurant-/winkelramen kalligraferen met witte kalk
– Schoolborden als menukaart, volgekalligrafeerd met witte kalk
– G&T serveren
– Een G&T bar openen
– Een foodfestival organiseren
– Een foodtruckfestival organiseren
– Topchefs die streetfood serveren
– Topchefs die streetfood serveren op een food(truck)festival
– Een burgerbar openen
– Een burgerbar openen met koffie
– Een burgerbar openen met koffie en lokale biertjes
– Een vleesrestaurant openen
– Een BBQ-bar openen
– Een dumpsuper openen
– 1-euro-ontbijtjes serveren
– Een bakboek maken
– Een rôtisserie openen
– Een rôtisserie openen met lokale biertjes
– Retrofood serveren
– Eten in blik serveren
– Een (pop-up) blikrestaurant openen
– Een blikkookboek maken
– Een museumrestaurant openen
– Een Vietnamese streetfoodbar openen
– Een ramen-eethuis openen
– Een hummusbar openen
…
Niet Meer Gespot In 2014
– Een speakeasy openen
– Een cupcakeshop openen
– Een cupcake serveren
– Een Aperol Spritz serveren
– Een ambachtelijke Hugo serveren
– In een restaurant de hoofdprijs rekenen voor kraanwater
– Een macaronwinkel openen
– Als jonge chef een toprestaurant (willen) starten
…
© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2014-2015
Lees ook: Upstreet & Flexpats: Foodtrends van 2015