Prefab cocktailijscupjes, iemand?

Een typisch gevalletje van: ‘Hebben we het echt nodig?’? Of een product waarzonder we ons cocktailleven nauwelijks kunnen voorstellen? Meet de prefab met kruiden, vruchtensap en bitters geïnfuseerde ijscupjes die door het haute leven gaan als Herb & Lou’s. En die zonder uitzondering eindigen in de cocktail. Sterker: zij vormen samen met een distillaat de cocktail. Nog wel even zelf invriezen.

Zelf de drank toevoegen

Zelf de drank toevoegen

15 dollar (ex verzendkosten vanuit The States) voor 12 cupjes Herb & Lou’s infused cubes met The Cooper, een mix van bloedsinaasappel en ginger-old fashioned voor in de bourbon. Of met The Clyde: perzik met Benedictine-geïnspireerde kruiden en artisanale bitters voor in de vodka. Ook The Cecile doet 15 dollar, maar dan stuurt Herb & Lou’s je wel komkommer en watermeloen met klavertjeshoning en tijm voor in de tequila.
Prefab cocktails in een cupje, waaraan enkel nog booze toegevoegd hoeft te worden.
Ergens in 2007, toen haute gourmetbronwater in met diamantjes afgezette flessen nog bon ton waren en Paris Hilton haar minuscule schoothondje liet slobberen aan een flesje Fiji water van pakweg 8 dollar, ontstond er een hypeje met prefab ijsblokcupjes van handgeschept eeuwenoud zuiver smeltwater uit de onherberg-zame bergen van Patagonië.
Zo’n tien jaar en een bankencrisis later en we zijn er weer helemaal bovenop.
Voor iedereen die 15 dollar (ex verzendkosten) toch wat te dol vindt voor een paar milliliter ongevroren kruidenmengsel, hier een heuse Herb & Lou’s hack: pak een ijsblokjeshouder. Vul deze naar smaak of strikt recept met sap, kruiden en bitters. Stop hem in de diepvries voor een paar uur, et voilà! Artisanaal huisgeïnfuseerde cocktailijsblokjes (zonder cupjesafval) voor ready-made cocktails tijdens de parkpicnic.
Want het blijft no matter what een goed idee, zo’n kruideninfusie-ijsblokje in je drankje.

© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2016.

Lees ook: Thee. Maar nu écht echt!