Paris, France? Of Paris, Texas?

Hamburgers, bierbrouwers, koffiebaristi, foodtrucks, cocktailbars, American breakfasts, fish & chips, Brezel… Parijs is Paris niet meer! Van een stad waar foodtrends geen vat op leken te hebben, is Parijs nu het centrum van de universele foodhip.

The Sunken Chip!, een Britse fish 'n chips shop in Parijs' Canal St. Martin-buurt; © Marjan Ippel

The Sunken Chip!, een Britse fish ‘n chips shop in Parijs’ Canal St. Martin-buurt; © Marjan Ippel

Parijs heeft met zijn relaxte sfeer altijd een extreme aantrekkingskracht gehad op Amerikanen en andere buitenlanders. Maar nu komen die niet meer om te genieten van een glaasje plonk en een andouillette op de Parijse rieten straatterrasstoelen, maar om er zelf een zaak of foodtruck te starten. Met allesbehalve Franse eetwaar.
Andouillettes traditionelles? Steak tartaar? Hamburgers! American pancakes! Specialty coffee! In een tijd van het heilige lokaal geoogste en geproduceerde eten, is Parijs nu juist het centrum van de a-lokale, internationale foodhip geworden. Lees: door Amerikanen geïnitieerde en wereldwijd opgepikte foodtrends. Da’s even wennen voor een stad waar foodtrends geen vat op hadden. Maar stiekem ook wel verfrissend.
Het wachten is op het Parijse antwoord dat er ongetwijfeld gaat komen: een andouillettebar. Een steaktartaarcafé. Een moules-frites foodtruck.