Melksalon, ciderbar, World of Food

Begin dit jaar publiceerde Talkin’ Food® haar culinaire wenslijst voor 2015. Met daarin een overzicht van waar het food(trend)wise nog aan schort in dit land – op te vatten als een vriendelijk verzoek daar iets aan te doen. Nog maar twee maanden verder en de eerste punten van de lijst (ciderbar; méér en multiculiër streetfood op straat, Melksalon) worden werkelijkheid. Dat gaat lekker!

Pop-uppen is goed voor elk; © Ester Grass Vergara

Pop-uppen is goed voor elk; © Ester Grass Vergara

Een overzicht:
* Begin april opent Cider Cider in de Fenix Food Factory in Rotterdam de eerste ciderbar van Nederland.
* In parkeergarage Develstein in Amsterdam Zuid-Oost opent eind mei World of Food. Een foodhal, nu eens niet gevuld met hipsterfood, maar met authentieke Pakistaanse, Ghanese, Armeense, Noord-Indiase en andere straatkeukens. 27 in totaal.
* In het Amsterdamse Bos komen vanaf Pasen vijf mobiele boskeukens, zeg maar foodtrucks, te staan.
* De opening van méér food- dan wel markthallen in het hele land gaat gestaag door (bijvoorbeeld in Amersfoort).
* Begin april opent in Amsterdam De pop-up Melksalon, waarmee de Talkin’ Food® wens in vervulling gaat dat meer plattelandsboeren (tijdelijk) naar de stad komen.
Nu nog een eetbaar stadspark, graag, vóór de zomer begint.
Met buitenbar.

© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2015

Lees ook: Barista, m’n koffie is koud!