Het noedelsoep-orakel

Het hoeft geen betoog dat noedels – van Japans tot Italiaans, Vietnamees en Chinees – nogal populair zijn op dit moment. Denk alleen al aan het Rotterdamse FG Noodles van sterrenchef François Geurds, de streetfoodtrucks met noedelsoepen en de überhippe kommetjesrestaurants. Tijd voor een orakel dat ons leert die boekweit sobanoedels in miso thuis te bereiden. Of de rijstvermicelli in kokos-curry bouillon. Tijd voor the noodle soup oracle app.

Noodler, the noodle soup oracle

Noodler, the noodle soup oracle

Noedels en vooral noedelsoepen zijn momenteel all over. Gemaakt van boekweit, rijst, ei plus tarwebloem of – in het vegangeval – van groentes. Huisgemaakt of uit een instant-pakje. Want ja, noedels ‘mogen’ van hardcore foodies als één van de weinige voedingsmiddelen uit plastic komen.
Noedels zijn dan ook een belangrijk souvenir dat vanuit typische noedellanden meegaat in de reiskofffer naar huis. Maar ja, hoe bereid je die deegslierten vervolgens? Want de gebruiksaanwijzing staat meestal enkel in de originele taal. En dan wordt het koken ervan op z’n best een gokspelletje…
Enter de Noodler Oracle app.
Wat deze app bijzonder maakt, zijn niet de 3.000.000+ kommen (nou, dat ook…). Ook niet dat het orakel veel tips & tricks deelt om betere noedelsoep te maken (hoewel…). Zoals het per ingrediënt de mogelijke valkuilen bespreken en hoe die te voorkomen. En de tien principes van een excellente noedelsoep.
Maar wel dat het een handgetekende app is met mooie illustraties van de New Yorkse illustrator Michele Humes. Maar misschien wel vooral dat de appmakers niet het halleluja verkondigen van het tijdrovende proces van zelf thuis noedels maken. Er zijn immers voldoende goede noedels in pakjes en zakjes verkrijgbaar (zie boven). De Noodler app is dus snel & praktisch waar het kan en uitgebreid waar het moet.
Download de Noodler app gratis hier en verbijster je gasten/meeëters/huisgenoten/schoonfamilie/geliefde/date met een ‘huisgemaakte’ noedelsoep.

© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2016

Lees ook: Foodlingo: Spam musubi