Elk eetjaar weer worden we verblijd met nieuw foodlingo – het eet- en drinkjargon dat een directe uiting is van de foodtrends. Je zou kunnen zeggen dat foodlingo de betreffende foodtrends én foodjaren een smoel geeft. Wat gaf het jaar 2016 smoel volgens Talkin’ Food®? Nummer 4 van hét foodlingo van 2016: Slush cocktails.
4. Slush cocktails, waaronder frosé
Vriezen is het Nieuwe Koelen. En dus drinken we na bier, nu ook onze cocktails op of onder het vriespunt.
In combinatie met de granito-achtige ijskristallen geeft dat een hele nieuwe sensatie aan ons mixdrankje.
Vooral indien getapt uit de old school slushmachine, waar decennialang enkel mierzoete bevroren limonades uit stroomden. En precies zoals deze alcoholvrije slushies 24/7 paraat stonden, is dat nu het geval met hun boozy varianten.
Van die bevroren slushies was de frosé, frozen rosé, in 2016 een van de grootste hits.
Ook in 2017 zal de freezing cocktail een prominente rol spelen op popfestivals en in (cocktail)bars waar de slushmachine bovenop de toog prijkt. 24/7.
Bijbehorende foodtrend: All-day everything.
Beeld: Tracy Benjamin @Shutterbean/Flickr.com CC BY-NC-ND 2.0.
Bekijk hier nummertje 2, 3 en 5 van Hét Foodlingo van 2016.
© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2016-2017
Lees ook: 2017: All-nighters & Altofoods.