Food scoops we love

Als je wordt gevraagd een eetbare verrassingsdoos samen te stellen, zeg je geen nee. Maar als foodtrendwatcher wil je méér dan enkel wat leuke productjes. Dan wil je scoops. Dus toen ik hoorde fluisteren dat de broertjes Verhaeg ‘s lands allereerste gebottelde cold brew koffie op de markt gingen brengen, was ik hun eerste klant. En ook van worstendraaier Wild Vleesch kreeg ik de primeur met zijn fonkelnieuwe chorizo caliente spicemix. Food scoops I love.

Food scoops we love; © Marjan Ippel

Food scoops we love; © Marjan Ippel

De broertjes Verhaeg ken ik al jaren. Bijvoorbeeld van de koffiebeurs Beleef koffie en van de Dutch Tea Championship, waar ik jurylid ben. Ze waren zelf behoorlijk verbaasd dat er in Nederland nog niemand op het idee was gekomen om een ambachtelijk koudgezette koffie te bottelen – iets dat in de States, Australië en Engeland al heel gewoon is. Dus deden ze het zelf maar: Dutch Cold Cold Brew. Die primeur móest ik hebben.
En dan Wild Vleesch. Ik ken Paul van Hoven van mijn eigen Underground Boerenmarkt en Wilde Markt, waar hij met respectievelijk pasteitjes en huisgemaakte wilde worsten stond. Toen hij tweette dat hij met iets nieuws bezig was, heb ik meteen een claim gelegd op deze spicemix die het natuurlijk goed doet in huisgemaakte worsten, maar ook in een groentesoep.
Trots presenteer ik daarom in mijn Food We Love Box van de maand juni deze twee stevige primeurs.
En wat helemaal leuk is: de Food We Love Box is nog te bestellen.
En wie nu via deze site een Foodlingo Bijbel bestelt, maakt kans op zo’n box helemaal voor niets!