De Talkin’ Food® Roundup 2015

Restaurantopeningen, nieuwe winkelconcepten en producten, oude producten in nieuwe zakken, komende en gaande foodtrends met bijpassend foodlingo: 2015 was weer een vol jaar. Marjan Ippel en Talkin’ Food® waren er natuurlijk bij en deden verslag. Hier, zowel als live tijdens foodtrendpresentaties. Maar ook in bladen à la ELLE Eten, Exclusief en het nieuwe online foodmag FavorFlav. Tijd voor een roundup.

Wat staat er in de (kaneel)sterren voor 2016? © Marjan Ippel

Wat staat er in de (kaneel)sterren voor 2016? © Marjan Ippel

Het jaar 2015 werd hier afgetrapt met de Talkin’ Food® wenslijst, waarvan met de kennis van nu kan worden gezegd, dat wel zo’n beetje alle wensen op die lijst zijn uitgekomen (braaf zo!).
Volgde een overzicht van de foodlingoverwachtingen voor het eetjaar 2015. Plus de in andere off- en online media vaakst geciteerde, door mij gesignaleerde foodtrend ‘spotifood’.
Het Chinese jaar van het schaap (4712) werd gevierd en Het Jaar van het Condiment eigenhandig uitgeroepen.
Diverse koffietrends werden gespot, van back to black tot batch brew en coffee tonic/ black tonic/ espressotonic. Zomer- en winter-drankjes werden besproken. De Melksalon, ciderbar en opkomst van de (Nederlands-)Indische keuken gesignaleerd.
Ik bezocht foodtrendsteden, waaronder Londen, Milaan, Lissabon en Parijs. En ik keek vooruit naar foodtrends en foodlingo van eetjaar 2016.
Een vol jaar, wat u zegt. Tijd voor een digital kerstdetox.
En de allerallerbeste wensen voor het eetjaar 2016!

© Marjan Ippel, Talkin’ Food® 2015-2016.