Boeren, chefs & buitenlui

Lees verder...

Deze week mocht ik een trendpresentatie houden voor een groep van Eurotoques koks, Brabantse boeren en recreatie-ondernemers tijdens de Floraliën Expo in Den Bosch. Een curieuze verzameling beroepen bij elkaar? Integendeel! De kok van de toekomst is boer en entertainer in één. Met of zonder baard, muts en armen vol tattoos.

Tijdens mijn presentatie liet ik de aanwezigen zien hoe de grenzen tussen boer, kok en entertainment/recreatie steeds meer vervagen. Ik gebruikte daarvoor onder meer dit filmpje van zomerboerderijrestaurant TMIP (The Most Important Part), waarin de boer en de kok zijn versmolten tot één… hipster. Je moet wel even door de mutsen, tattoos en baarden heen kijken, maar dan zie je dat dit restaurant net weer een stapje verder gaat dan beroemde boerderijrestaurants als het inmiddels tienjarige Blue Hill at Stone Barns van Dan Barber in New York.
TMIP opent volgende maand voor drie dagen zijn staldeuren in Massachusetts.